https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Доказано! Мобилните телефони причиняват тумори!

0

Мобилните телефони са чудесно средство за връзка

Откак ги има, всеки може да бъде намерен. Лошото им е, че бавно ни убиват с всяко обаждане, пише сайтът „Дейлихелтпост“.

Причината е в опасното електромагнитно лъчение, което телефоните излъчват на честотата на радиовълните. Човешкото тяло поглъща тази радиация на клетъчно ниво и от нея възникват големи здравословни проблеми.

15-минутен разговор по джиесем на ден е достатъчен да повлияе на деленето на мозъчните клетки. Ето защо производителите на апаратите са задължени да спазват стриктни ограничения за нивото на поглъщане на радиацията от телефона. То зависи от телесното тегло и се измерва във ватове на килограм. Максимално допустимата му стойност е 1,6 W/kg. Някои телефони са опасно близо до тази горна граница. Ето 5-те апарата, които излъчват най-силна радиация: Huawei Vitria (1,49 W/kg) Alcatel One touch Evolve (1,49 W/kg) Motorola Moto Е (1,5 W/kg) Motorola Droid Ultra (1,54 W/kg) Motorola Droid Maxx (1,54 W/kg)

При децата опасността да развият мозъчен тумор заради лъчението от телефоните е още по-голяма. Техните черепни кутии са по-тънки и позволяват лъчението да проникне по-дълбоко в мозъка. Освен това те започват да си служат с телефоните от ранна възраст и са изложени на радиацията от тях по-дълго време през живота си, отколкото възрастните хора.

В телевизионно предаване по Си Нет д-р Девра Дейвис изтъква, че при започналите да говорят по джиесем преди 20-годишна възраст рискът да ги сполети мозъчен тумор е 5 пъти по-голям от риска при започналите да говорят по джиесем на 30-годишна възраст. Писането на есемеси е сравнително безопасно, но разговорите по телефона влияят сериозно на здравето.

Дори само носенето на апарата в джоба, ако е било продължително, може да предизвика поява на тумори в областта на таза и да увреди половите органи.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.