Неочаквано решение за онези, които се страхуват от увеличаване на теглото!

Много хора се страхуват от увеличаване на теглото и още повече са онези, които искат да се освободят от излишните килограми

теглото
Неочаквано решение за онези, които се страхуват от увеличаване на теглото!

Електронните цигари могат да помогнат в борбата срещу затлъстяването сред пушачите, твърдят учени от университета в Стърлинг. Дейли мейл пише, че това може да стане, ако се използва течност за електронни цигари с вкус на храна. Ароматите могат да възпроизвеждат същите чувства, които възникват по време на хранене. Резултатът – лицето, което пуши електронна цигара, ще яде по-малко.

Известно е, че хората, които се опитват да се откажат от пушенето често наддават на тегло. Тази връзка съществува почти при всеки пушач, който иска да стане бивш пушат. И поради тази причина много хора се колебаят да се откажат от навика. Пушенето на цигари продължава понякога само поради страх от наддаване на тегло. Тази дилема е от значение дори при тийнейджърите.

Например, учените от университета в Корнел анализирали данните от почти 10 500 доброволци на възраст между 11 и 15 години. От тях, 46% от момичетата и 30% момчета, често пушат по навик и поради това, че са се опитвали да контролират теглото си.

Сега, обаче, за хората, които искат да се откажат от пушенето, има решение – необичайните електронни цигари. Анализът се извършва на основа на това как никотинът потиска нивото на апетита и контролира поетата храна. Паралелно с това, беше установено, че ароматизантите в храните могат да симулират усещането за прием на истинска храна. Това увеличава желанието за прием на още и повече храна. Не след дълго затлъстяването е факт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.