Супер упражнения извайват тънката талия

Има части от тялото, които са преди всичко генетично предопределени – например тънката талия. Или я имаш, или си равен в кръста

тънката талия
Супер упражнения извайват тънката талия

Но тънката талия може да е изчезнала и от трупнатите паласки. Тогава всичко е във ваши ръце. Стига да сте достатъчно работливи, може да пристегнете впечатляваща талия с пролетния тоалет.

1. От изправен стоеж разтворете крака на ширината на раменете, а ръцете изнесете косо нагоре с длани напред. Направете дълбок клек, като се усуквате от талията. Опитайте да докоснете с лявата длан дясното ходило отвътре. Другата ръка е насочена нагоре, погледът ви е към нея. Изправете се и направете същото в другата посока, за да завършите повторението. Изпълнете 2 серии по 15-20 повторения.

2. Седнете със събрани крака. Леко ги сгънете в коленете и ги повдигнете на педя от пода. Ръцете съберете пред гърди с допрени длани. От това положение отпуснете гърба назад, като балансирате на седалището. Едновременно се усучете от талията вдясно. Задръжте така, докато преброите бавно до 8. Върнете се в изходно положение и отпуснете крака на пода. Следващия път се усучете вляво. Повторете по 3-4 пъти във всяка посока.

3. От изправен стоеж изнесете десния крак назад и подпрете пръстите му на пода. Ръцете поставете на тила, стегнете корема. Наведете се бавно напред, докато корпусът застане успоредно на пода. При изправянето се усучете от талията вляво и задръжте така за секунда. Не събирайте лактите. Върнете се в изходно положение и изпълнете противоравно, за да завършите повторението. Направете 2-3 серии по 15-20 повторения.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.