https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Тай Чи е полезно за здравето на белите дробове и състоянието на психиката

0

Тай Чи (тайдзи) е древно китайско бойно изкуство. То включва дълбоко дишане и бавни и нежни движения. Практикува се активно в западните държави

Тай Чи е модерно на Запад, но задължително за народите от изтока

Тай Чи
Тай Чи е полезно за здравето на белите дробове и състоянието на психиката

Не само заради спокойствието, което носи, но и заради още куп доказани ползи за здравето.

Ново проучване от Масачузетския университет, показа, че Тай Чи класовете за 12 седмици намаляват стреса и ликвидират тежестта на симптомите на депресия, съобщава Zee News .

В изследването са участвали 50 души. Доброволците са разделени в три групи. 17 лица, занимаващи се с Тай Чи практикували полезната гимнастика всеки ден. 14 участници участвали в груповите сесии за обсъждане на стреса, депресията и психично здраве. Останалата част от доброволците (19 души) били включени в контролна група. Проучването е продължило 12 седмици.

Те открили: при участниците, участващи в заниманията с древното изкуство, нивата на депресия е намаляло значително в сравнение с контролната група. Според предишни проучвания, китайската гимнастика помага и при други заболявания, като болки в гърба, остеоартрит, фибромиалгия и мигрена.

Ако заниманията с Тай Чи се комбинират с една лека и дълго продължаваща диета, това ще има двойна полза за здравето. При стрес и депресия е много полезно да се консумират млечни продукти. Факт е, че депресията се разпространява като епидемия по целия свят и трябва да се търсят алтернативи за справянето с това състояние. Засега най-добро влияние оказват билките и заниманията със спорт.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.