Световъртеж и етерични масла – как ни помагат?

Етеричните масла са чудесен начин да си отпочинете, да направите релакс или дори да се излекувате. Защото силата им е позната на всички и то от дълбоки времена.

Един от начините например да освежите лицето си е да го натъркате с кубче лед или да го наплискате с вода. Но пък може да си направите и релаксираща вана с масло от маточина и розмарин. Помогнете си и за добро кръвоснабдяване, като си направите чайте със някоя от следните билки:  15 г корени от селим (девесил), 20 г розмарин и 25 г мащерка. А може и ги смесите. След като сте направили това, просто вземете 2 чаени лъжички от тази смес и я запарете в литър гореща вода. След това прецеждате. Изпиват се поне по 2 чаши на ден.

етерични-маслаПроблемите с кръвоснабдяването пък може да решите с гинко-билоба или пък женшен. Освен това за засилване на сърдечната дейност може да ви помогне и глогът, карамфилът и розмаринът. Учените правят редица проучвания и търсят начин да подпомогнат и стимулират сърдечната дейност, като за целта все повече се вглеждат именно в гинко-билобата.

Това растение е дърво, което е просъществувало повече от 200 милиона години и дори оживяло след пускането на атомната бомба в Хирошима. До днес учените са открили повече от 2000 полезни съставки на това растение, които се намират в неговите листа. Някои от тези вещества правят кръвта „по-течна“, което пък от своя страна осезаемо подобрява нейната циркулация.

Когато ви се вие свят може да ви помогнат етеричните масла и лекия масаж с тях. Най-много ще помогнат маслата от евкалипт, бор, розмарин. Те засилват действието на препаратите, които са препоръчани от специалист. И потенето е един от начините, по които може по естествен начин да се регулират функциите на тялото ни.

При терапията, която помага при лечението е добре да се наблегне на естественото дишане. Дишането на кожата може да се регулира с получилата напоследък популярност хвойна и по-точно с нейните плодове. Първият ден е добре да сдъвчета едно плодче от хвойна, на втория – две, на третия – три. Така дозата постепенно се увеличава до 12-я ден, когато плодчетата стават 12. След това започвате обратно броене -намалява се по едно, до 14-ия ден, докато пак ще прик­лючите с 1 плодче от хвой­на.

Общо за цялото лечение ви трябват точно 124 плодчета, които спомагат за отводняване на организма, за неговото прочистване от шлаките, естествено регулират ди­шането на кожата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.