Свалете 3 до 10 кг за месец с кафе

Кой ли не би искал да има перфектно тяло, оформено по най-прецизния начин, с което да карате околните да въздишат от възхита или завист? Но знаете ли, че вместо да се тормозите с непосилни диети, може да постигнете това и само редовен прием на неузрели кафени зърна?

Според ново изследване това е един ефикасен начин за краткото време от един месец, смлените неузрели зърна от кафе може да помогнат да се смъкнат между 3 и 10 килограма.

file13894Проучването е траяло точно 22 седмици, но е било достатъчно да се установи зависимостта между мазнините в тялото и кафето. И това без да се променят особено хранителните навици.

Участниците взели участие в изследването са били на възраст между 22 и 46 години и са били разделени на две групи: едната група е приемала само горчиви плацебо таблетки, докато другите – чист екстракт от смлени неузрели и непечени кафени зърна.

Естествено била включена и физическа активност, която обаче била минимална спрямо това, което ни съветват всички диетолози. И без диети, само с тези зърна кафе, доброволците от втората група успели да се разделят с много повече излишни килограми и маса. Според изследователите, ефекта не се дължи на съдържащия се кофеин в зърната кафе, а по-точно на хлорогенната киселина, която се съдържа в непечените зърна.

Според учените, това е киселина, която потиска абсорбацията на глюкоза, което пък води автоматично до значително понижение на телесната маса като краен резултат. Самата киселина представлява потентен антиоксидант, който възпрепятства туморообразуващата дейност на някои естери, освен това допринася и за превенцията на диабета от тип 2 и на различни сърдечно-съдови заболявания, тъй като има добре изразени свойства да понижава кръвното налягане.

В изследването участниците са приемали между 700 мг и 1050 мг на ден от въпросната хлорогенна киселина, под формата на хранителна добавка към избрано хранително меню. И всички участници за този един месец са отслабнали средно с по седем килограма, като някои са успели да паднат едва на минимума от 3 кг, а други даже и над 11 кг. Според обобщените данни участниците са загубили по 10,5% телесна маса и 16% мазнини.

След приключване на експеримента не е имало данни за появили се странични ефекти, като такива не са били отчетени и от учените, когато детайлно са прегледали кръвните проби на доброволците. Единственото оплакване, което е било подадено е, че капсулите са били изключително горчиви и тръпчивото усещане влияело леко на вкусовите рецептори при хранене.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.