Как да направим сутрешното събуждане по-приятно?

Направете сутрешното събуждане по-поносимо с ето тези съвети

sutreshnoto sabujdane

Наспивайте се

Сякаш не го знаете и не ви се иска. Но трудно го постигате. Денонощието не ви стига за всичко, най-лесно е да откраднете от часовете за спане. Те обаче съвсем не са безплатни и ви поднасят сметката още с първото звънване на часовника сутринта. Не може да надвиете на нуждата от сън, по-добре излезте от омагьосания кръг и си дайте повече време, за да я удовлетворите. Необходими са ви между 7 и 9 часа. Уви, на всяко денонощие.

Отдалечете будилника

Обаче така ще ви бъде неудобно да го контролирате. Именно. Сложете го на разстояние от леглото, така че да се наложи да станете, за да изключите алармата. А веднъж станете ли, вероятността да задържите очите си отворени е по-голяма. Пък и така няма да се изкушавате да отлагате звъненето с още 5 минути, с още 5 минути, с 2 часа… без да разберете.

За да се улесните при сутрешното събуждане, използвайте светлината в своя полза

Ако сте свикнали да спите на спуснати щори и пердета, може би е време да промените този навик. Поне малко. Не затваряйте щорите напълно, дайте шанс на сутрешната светлина да влезе в стаята и да помогне на мозъка ви да се ориентира, че е време за събуждане. На тъмно му е по-трудно с изчисленията кога и колко часа сън са минали и като нищо ще ви подведе, че още ви се спи.

Подгответе се от вечерта за сутрешното събуждане

Колкото по-малко работа си оставите за сутринта, толкова по-малко неприятно ще е ставането ви от леглото. Никой не обича да се събужда с претъпкан от задачи график. Изгладете дрехите за следващия ден, подгответе закуската си или тази на децата от вечерта. Сложете си и чантата за фитнес до вратата. Не е лесно да мислите за всичко сутринта.

Намерете си съмишленик за сутрешното събуждане

Ако има кой да се събуди едновременно с вас, е по-лесно. Мъжът до вас или децата не се броят. Та те ще останат в леглото до обяд, ако вие се успите. Уговорете се с приятел за сутрешно кафе преди работа или за споделено пътуване до офиса. Така ангажиментът, който поемате към ритуала, ще ви мотивира да отворите очи по-лесно.

Направете си кафе в аванс

Отдавна обмисляте да смените старата си кафеварка. Помислете за възможността новата да е с функция „отложен старт“. Ще кажете, че е прекалена глезотия. Когато става дума за по-лесно събуждане и по-добро утро, нищо не е глезотия. Няма по-приятен аромат рано сутрин от този на току-що приготвено кафе, пише „За жената“. Кой каза кафе?

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.