https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Строгите диети лекуват, но от тях не се отслабва

0

Най-добрите диети са тези, които се спазват доживот

dieti
Със строги диети се отслабва, но резултатът е временен. Има диети, които лекуват дерматити, психични разстройства, нарушена обмяна, ревматизъм, атеросклероза, хипертония и сърдечносъдови заболявания. Те обаче не са за всеки и не бива да траят над 2 седмици.
Свеждат се до приемане на храна с енергийна стойност под 500 ккал дневно.

Менюто е с малък брой продукти. Ефектът им обаче е незначителен и не водят до трайно запазване на намаленото тегло. За да има полза от тях, трябва да се спазват постоянно.

Тялото слабее при значителен спад на водата, гликогена и белтъчините. За първата седмица на диетата човек отслабва с 3-5 кг, а за втората – с още 2-3 кг.

Но щом диетата се прекрати, теглото се възстановява с поемането на повече вода и с превръщането на поетите въглехидрати в гликоген. Освен това след диета човек неусетно се храни по-обилно. Той възвръща запаса си от мазнини и дори трупа нови.

Гладуването стана популярно в резултат от увлечението по източни философии и в частност по йога. Практикуващите обаче не отчитат, че йогите се подготвят за него, като приемат храна с много минерали и витамини, за да запасят
организма си с тях.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.