Закуската защитава от стрес

Британски специалисти доказали, че закуската може да повлияе не само на физическото, но и на психологическото здраве на човека и да го предпази от стрес

На първо място, сутрешният прием на храна позволява да се повиши съпротивителната сила на организма към стреса.

Проведено е изследване с участието на доброволци на разилична възраст. Според резултатите му хората, които сутрин закусват здравословно, 59 на сто по-рядко страдат от стрес от онези, които въобще не закусват. При това учените заявяват, че сутрин трябва да се хапва именно здравословна храна – най-доброто блюдо в сутрешното меню са различните каши и мюслита.

Освен това учени от университетите в Екзитър и Оксфорд провели изследване, с което изяснили, че включването в менюто на висококалорийна храна и редовните закуски в периода на зачатието повишават вероятността от раждането на момче.

Проведено е изследване с участието на 740 бременни жени. Диетолози изчислили гастрономическите им пристрастия преди забременяването и в първите три месеца от бременността. Оказало се, че колкото повече калории употребява бъдещата майка, толкова са по-високи шансовете й да роди син. Освен това статистиката показва, че тези, които редовно закусват, имат 59 % по-висок шанс да родят момче от дамите, които обикновено сутрин не лапват нищо.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.