https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Стопете коремчето с разтворими фибри

0

Колкото и да ни се услажда хапването, трябва да знаем, че трупането на коремче не е никак здравословно, даже и в определени граници да ви се струва секси. Защото натрупаните мазнини в областта на корема са пряка препратка към такива заболявания като диабет, различни и сериозни чернодробни заболявания, високо кръвно налягане и хипертония и сърдечни болести. А и на кого би му се харесало да се гледа с голям корем в огледалото? И докато за жените макар да се образува, да не е така фрапантно, то мъжете поради своята структура, се издуват като балони в тази област и най-вече страда самочувствието им от тази продибивка. Да не говорим, че в даден момент се забавят и движенията на тялото. А висцералната мастна тъкан, допринасяща за заоблените кореми, има влияние върху важни вътрешни органи и пречи на тяхното правилно функциониране.

Как обаче след като сме получили корем, да се отървем от него без да получаваме травми? Защото е ясно, че не всеки може да тренира редовно, поне не и първите няколко сантиметра. Истината е в начина на хранене. Изхвърлете мазнините и на тяхно място добавете много храни с лесно разтворими фибри. Оказва се, че тези храни са своеобразен „терминатор“ в елиминирането на мазнините в коремната област. Резултатите са взети от петгодишно изследване, проведено при повече от 1000 души, които са били предразположени към напълняване.

g_61240Кое прави така предпочитани фибрите така важни за организма? Техните ползи всъщност са много. Толкова много, че да мотивират и най-заклетия противник на здравословното хранене да се обърне към тях. Защото както знаем, много от нас смятат, че здравословно не е равно на вкусно. Фибрите намаляват апетита, с тях получаваме бърза и дълготрайна ситост, понижаване на лошия холестерол. Освен това редовното консумиране пази от рак на дебелото черво, понеже имат една специфична функция, а именно да свързват канцерогенните и токсичните частици в организма ни и да ги извеждат.

И повече разтворими фибри е равно на по-малко коремче. Това обаче трябва да стане с течение на времето, затова не се отказвайте лесно. Да не говорим, че по някое време все ще трябва да включите и гимнастика за по-бързо изгаряне на мазнините, посредством активиране на мускулите на корема.

Кои са храните, богати на фибри? Те са много. Но вие може да си съставите едно своеобразно меню. Например напълно достатъчни са по две ябълки на ден. Фибрите по принцип в повечето случаи се намират в корите на плодовете и зеленчуците. Ето защо е добе да си намерите био плодове и зеленчуци, органик, които знаете, че не са били пръскани с пестициди, за да може да консумирате и кората. Може да наблегнете и на граха и шарения фасул, както и всякакви варива, стига да нямате проблеми с корема и азота. Друг вносител на фибри са овесените трици. Пълнозърнестите спагети и макарони са добър заместител на традиционните и приемани в разумни количества също намаляват тлъстините около корема.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.