https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Как да се справим естествено със стомашно-чревно разстройство?

0

При стомашно-чревно разстройство не бързайте да приемате затягащи средства – по-добре е организмът ви да се очисти, съветват лекарите

стомашно-чревно разстройство
Една от най-честите грешки е да влезете в първата аптека и да си купите лекарства. Това е вариант само ако се налага да пътувате. В повечето случаи той вреди, а не помага. Обяснението е, че чревната перисталтика се потиска от медикаментите и всички секрети, от които организмът трябва да се освободи, остават в тялото, което може да доведе до интоксикация.

По-добре е пациентът да спазва строга диета със сухари, бисквити, солети. Печеният картоф е извън диетичното меню, но би могъл да се приема в зависимост от степента на здравословния проблем.

Млечните продукти са недопустими с изключение на изкиснато, обезсолено сирене. За да се възстанови храносмилателната система, трябва да й се даде почивка. Важно е да се приемат много течности – често и в малки дози.

Оризовата вода има добро действие. От плодовите сокове най-щадящ е ябълковият.
За бебето е здравословно майката да продължи да го кърми, защото няма нищо по-диетично от кърмата. При изкуствено хранене детето трябва да премине на специална диета, предназначена за подобни инфекции.

Стомашно-чревното разстройство отшумява за няколко дни до седмица. След като сте сигурни, че сте се излекували, постепенно въвеждайте отделните хранителни групи, за да не претоварите стомаха.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.