Дете умря в столичен хотел пълен с лекари!

Жестока драма се случи преди няколко часа в столичен хотел. В „Хилтън“ малко дете не успя да получи лекарска помощ, която можеше да спаси живота му

 

столичен хотел
Дете умря в столичен хотел пълен с лекари!

Детенце с тежко сърдечно заболяване почина, докато в сградата на хотела се провеждаше Първия национален конгрес по спешна медицина с участието на 550 лекари.
То е имало сериозен порок на сърцето, а смъртта му е следствие от тромавите действия на родните лекари.

В началото информационните агенции разпространиха информация, че детето е американче, отседнало в хотела с родителите си. Малко по-късно стана ясно, че хлапето е осиновено от германско семейство, според информация във вестник „Преса“. Те дошли специално в България, за да осиновят болното сираче.

Вчера сутринта детето изведнъж спира да диша и посинява. Родителите веднага информират служители на хотела, които звънят на 112. Линейката пристига с почти четиридесет минутно закъснение. Докато всички чакат линейката да пристигне, зам.-директорът на „Пирогов“ доц. Олег Чолаков вижда суматохата, незабавно започва да прави сърдечен масаж на детето, но за съжаление то било вече мъртво.

Ще има проверка по случая, това заяви доц. Максим Гайдев, директор на „Управление медицински дейности“ в здравното министерство. Нелепо е линейка да закъснее толкова много в неделя, когато в София почти няма трафик.

На мястото е трябвало да пристигне реанимобил с педиатър. Медикът, който се е отзовал на повикването не е имал нито специалност, нито колата е била оборудвана с дефибрилатор.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.