https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Важни ли са компромисите за щастливата връзка?

0

Щастливата връзка зависи от компромисите, които сме готови да направим, както и от онези който не бива да правим

щастлива връзка
Щастието зависи само от другия. Никой не бива да държи друг отговорен за собствения си вътрешен свят и да очаква чудеса. Ако единият постоянно натоварва другия с проблемите си и очаква от него да ги разреши, със сигурност руши отношенията им.

В щастливата връзка всичко е лесно. Но в живота винаги възникват моменти на напрежение, има възходи и падения, а също и неочаквани обрати. Важно е и двете страни да проявят търпение и да изчакат бурята да отмине. Подобен подход улеснява неимоверно отношенията. Трябва да поставяме себе си на второ място. Макар че компромисите са важни за началото на всяка връзка, голяма грешка е да се жертвате винаги и за всичко в името на партньора. Колкото и близки да са отношенията ви, трябва да се погрижите първо за себе си.

Много важно е в отношенията да следвате важното правило да обичате преди всичко себе си. Защото не е възможно да обичаш друг, ако не обичаш себе си. А да обичаш себе си, това е преди всичко да се познаваш добре и да се приемаш, какъвто си.

Мнозина си мислят, че да се приемаш, какъвто си, означава да спреш развитието си, да не се стремиш да се променяш, да стоиш на едно място и да не вървиш напред. Но това е напълно погрешна представа, възразяват психолозите. За да вървиш напред, трябва ясно да си даваш сметка къде си в момента, пише „Всичко за семейството“. Да се приемаш, означава да се виждаш, какъвто си в действителност, а не какъвто ти се иска да бъдеш. А да се обичаш означава да не се критикуваш, да не се оценяваш и осъждаш, да не се сравняваш с другите, да не се страхуваш да покажеш на другия и отрицателните си страни.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.