https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Кога човек е най-щастлив?

0

Когато човек спре да вярва в себе си, той започва да вярва в късмета

Интелигентният човек е щастлив само когато успее да похвали сам себе си. Глупакът се задоволява с аплодисментите на околните.

Има ли възраст щастието?

Специалисти от университета „ Уоруик” и от Дартмутския колеж в САЩ анкетирали 2 милиона души в Америка, Европа и някои развиващи се страни и построили своеобразна „графика на щастието”. Според нея пикът на удовлетвореност от себе си и от живота се пада в младостта и старостта, а средната възраст, и особено 44 години, може да се смята за най-нещастната.

Учените имат три теории по този въпрос

Според първата на младини човек има много стремежи и желания, които му изглеждат напълно изпълними. Но остарявайки, често не постигаме желаното, разочароваме се, отпускаме ръце. На 30 – 40 години като че ли върху нас се стоварва реалността с всичките й проблеми. А на старини се учим . да се примиряваме с истината на живота, и затова се чувстваме по-комфортно.

Другата теория гласи, че щастливите хора живеят по-дълго. Тоест до старини доживяват само тези, които умеят да се наслаждават на живота, а не се оплакват от него. Останалите изпадат в депресия около 40-те и умират на 50 – 60 години.

И накрая, третата хипотеза предполага, че на старини човек се учи да цени живота сам по себе си, защото вижда смъртта на приятелите и близките си.

Когато човек е щастлив, той е готов да благодари на всички за това и едва когато радостта от това го напусне, той започва да разбира, че другите са били само външни свидетели на неговото щастие.

Освен това, допитване сред 3000 представителки на слабия пол установява, че щастието може да зависи от размера на облеклото.

Най-щастливи се оказват дамите, които носят 48-и размер дрехи (14-и номер по международните мерки). Те са най-доволни от външния си вид, от личния си живот и кариерата. 50 % от носещите 48-и размер признават, че са обичат работата си, а една трета – че са невероятно щастливи с половинката в живота си.

На второ място в рейтинга са жените с 46-и размер дрехи (12-и по международните мерки). Три четвърти от тях са доволни от приятелите си, а половината – от кариерата.

Най-нещастни са носещите 58-и размер (24-и). Сред недоволните от живота се оказват и мини дамите с 40-и размер (6-и по международните мерки).

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.