Средства за интимна хигиена са вредни или просто не работят

Спестете си парите за средствата, които обещават чудеса за вашата интимна хигиена

 

интимна
Средства за интимна хигиена са вредни или просто не работят

Много жени купуват средства за лична и интимна хигиена (спрейове, специални сапуни или кърпички). Проучване, проведено наскоро показва, че голяма част от жените ползват такива средства. И тук, както и при почти всичко, което касае здравето, дозата е от съществено значение. Експертите настояват да не се бъркат тези средства с лекарства и да не се прекалява с тяхното ползване. В същото време, някои жени продължават да ползват средства за интимна хигиена, като в същото време имат нужда е лечение.

Експертите смятат, че средствата за интимна хигиена са безполезни и дори вредни. Вагината е с перфектно балансирана екосистема. В подкрепа на здравето има много добре изградена бактериална микрофлора. Вагинални клетки съдържат високи нива на гликоген, който смила бактериите за получаване на млечна киселина. Това помага да се поддържа подходящо ниво на рН (рН 3,5 до 4,5) и защитава от заболяване. Затова допълнителна намеса в работата на този механизъм не е необходима.

Ако една жена се притеснява за неприятната миризма, би трябвало да се има предвид, че тя може да бъде следствие от бактериален вагинизъм и средствата за интимна хигиена не са решение. В действителност, почистващи агенти увеличават риска от вагинизъм (полезните бактерии са измити и съществува риск от алергия). Освен това, върху голяма част от продуктите пише, че те са в състояние да повлияе на нивото на киселинност. Това просто не е вярно. Каквито и да са компонентите на средствата за интимна хигиена, няма начин те да проникнат във влагалището, и да изпълнят онова, за което са предназначени.

Според лекарите, за жената е достатъчно да си вземе душ всеки ден и носенето на чисто бельо, изработено от естествени материали, за да поддържа хигиената си на ниво.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.