https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Използването на сребърна вода има сериозни ползи за здравето. Това популярно средство се прилага както външно, така и вътрешно

сребърна вода

Среброто е не просто метал, способен да убива микробите, но и микроелемент, представляващ необходима съставна част на тъканите на всеки жив организъм. Денонощната доза е 88 мкг сребро. „Сребърният запас” на организма се намира в мозъка, жлезите с вътрешна секреция, черния дроб, бъбреците и костите на скелета. Ето само кратък списък «а заболяванията, с които може да се бори сребърната вода.

Заболявания на стомашно-чревния тракт: хроничен гастрит, хроничен колит, язвена болест на стомаха и Дванадесетопръстника, безкаменен холецистит, дисбактериоза.

Сребърната вода много помага и при различни заболявания на гърлото, като: ангина, грип, ринит, фарингит.

Може и трябва да използвате сребърна вода при някои проблеми на устната кухина, като: стоматит, пародонтоза, гингивит.

Не бива да пропускаме и ползата от сребърната вода при белодробни дявания: бронхити, пневмония, муковисцидоза.

Сребърната вода се ползва не само вътрешно. Външно може да се прилага при гнойни рани, пъпки, гнойни забелязания при изгаряния, дерматози, екзема.

При грип и остри респираторни заболявания се препоръчва медно-сребърен разтвор по половин водна чаша два пъти дневно. При хрема в носа се капе 2 пъти на ден в сребърна вода в течение на два дни. При сутрешно и вечерно почистване на зъбите устата се изплаква със сребърна вода и се пият по 2 – 3 глътки от тази вода.

При болести на дихателната система се изпива пак по половин водна чаша разтвор всяка сутрин, изплаква се гърлото, правят се инхалации. Помага и при пневмонии и възпаления на белите дробове.

При заболявания на стомашно-чревния тракт се пие сребърна вода по половин чаша 2-3 пъти на ден, желателно е да се приема 40 мин. преди хранене. За профилактични цели дневната доза може да са намали.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.