https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Фитнес и спорт за 50-годишните дами

0

С навлизането във втората половина от живота всеки час физическа активност е хапче младост, а редовният спорт не е само необходимост

Спорт, редовни упражнения и излети сред природата са задължителни за 50-годишните дами!

спорт
Фитнес и спорт за 50-годишните дами

С редовен спорт поддържате тонуса на мускулите, забавяте стареенето на костите и ставите, осигурявате си здраво сърце. Но трябва да сте много внимателни при избора на натоварване. Забравете за интензивните тренировки, защото те претоварват сърдечно-съдовата система. Принципът „Бавно, но славно“ е точно за вас. Работата с уреди е по силите само на най-подготвените, и то под контрола на опитен инструктор. Затова пък танците, йогата и заниманията по пилатес са чудесна възможност да поддържате младостта на духа и тялото си.

Грешка: Пренебрегвате аеробните тренировки и правите усилено например коремни преси.

Препоръка: Аеробното натоварване е единственото, което е в състояние да стопи излишните мазнини. Колкото и да се мъчите със силови упражнения, видим ефект няма да има. Но бъдете внимателни. Тренирайте с ниско темпо, ако нямате зад гърба си продължителен опит. Затова пък удължете времетраенето до 40-50 мин. Почивайте си

Грешка: Забравяте за упражненията за гръбна мускулатура.

Препоръка: Дископатията спохожда почти всеки на тази възраст. Ако засилите гръбните си мускули, ще се предпазите от нея. Упражненията за тази част от тялото задължително комбинирайте с разтягане. Но се вслушвайте и в сигналите, които ви изпраща тялото. Разтягайте се до момента, в който почувствате умерена болка в мускулите и ставите.

Идеалната тренировка: 3 пъти в седмицата аеробни занимания в комбинация с малко работа за сила (около 10 мин.), пише вестник „Всичко за семейството“.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.