https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Специалистите силно препоръчват да спите на отворен прозорец

0

Времето не е чак толкова студено, че да не се спи на отворен прозорец. Това е много, изключително много полезно за добрия сън и нашето здраве

отворен прозорец
Не е задължително да има отворен прозорец в самата спалня. Той може да се намира в съседна стая, но е важно вратата на спалнята да бъде отворена.

Когато вратата или прозорецът в спалнята през нощта са отворени, въздухът циркулира помещението. Това спомага за подобряване качеството на съня. До това заключение стигнаха специалисти по време на ново проучване, в което са взели участие 17 здрави ученици и млади хора. Изследователите в продължение на 5 дни изследвали съня на доброволците, съобщава The Daily Mail .

Участниците са прекарали времето за сън на отворени или затворени врати или прозорци. Температурата и влажността в помещенията бяха контролирани, а във възглавниците и на ръцете на доброволците били поставени сензори за движение. Също така, експертите измерили концентрацията на въглероден диоксид в спалните на участниците. В допълнение, доброволците попълнили въпросници и започнали да водят дневници на съня.

Изследването показа, че при затворен прозорец или врата, средното ниво на въглероден диоксид в спалнята е 1150 частици на милион, а при отворен прозорец или врата – 717 частици на милион. Отвореният прозорец намалява концентрацията на въглероден диоксид по-добре от отворената врата. Според учените, при ниско ниво на въглероден диоксид хората спят по-добре и по-рядко се събуждат през нощта.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.