https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Сок от нар убива прекомерния апетит

0

Нарът е един много полезен и вкусен плод. Неговите червени семенца са пълни с полезни вещества, от които никой не бива да се лишава. Освен, че е супер храна, буквално бъкана от антиоксиданти, нарът и по-точно неговият сок, са незаменими помощници при убиването на апетита, а оттам и при отслабването, което така искаме да постигнем. Учени са установили, че ако редовно консумираме нар или негов естествен екстракт, това ще доведе до трайно намаляване на апетита. Нещо, което всички искаме, забързани в ежедневието си и притиснати от стреса, от който намираме спасение само с вкусните изкушения. Направеното проучване е включвало доброволци, които са вземали добавка, в чиято основа лежи именно този екзотичен и ценен плод, като продължителността е била три седмици. След тези три седмици, хората са се чувствали далеч по-добре и не са имали пристъпи на вълчи глад, за разлика от преди.

pomegranate-juice-150x150В рамките на изследването, доброволците са получили храна, която се е отчитала и е станало ясно, че е с намален прием. С 22% по-малко са хапвали хората. За сметка на това са съобщили за много по-голямо удовлетворение от храната.

Доброволците трябвало преди хранене, и по време на хранене, през 15 минути да записват усещанията си за глад, желание да се хранят, ситост, както и задоволство от храната, като данните били въвеждни в специален въпросник. Установило се, че участниците в експеримента, които приемали екстракт от нар, имали много по-малко желание за хранене, внезапни пристъпи на глад и по-голяма ситост, отколкото останалите. Или средно с 12% по-малко. Така гордо до факта, че сокът от нар намалява кръвното, се нарежда и този безценен факт. Пийте сок, за да сте сити.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.