Сок от грейпфрут чисти бързо лошия холестерол

Сок от грейпфрут е не само много вкусна напитка, но и безкрайно полезно лекарство. Смесен с други плодове и зеленчуци, той е идеален за болно сърце

сок от грейпфрут
Сок от грейпфрут може да се ползва самостоятелно, а може и да се смеси с други плодове и зеленчуци. По този начин му се засилва ефекта.

Лошата храна, недоспиването и обездвижването си личат по заоблената талия.

Но вие няма как да надникнете вътре в артериите си, за да видите пораженията им и там. Високият холестерол е най-тихата от големите заплахи за сърцето, защото за него няма видими симптоми.

За щастие нивото му се смъква много лесно с малки промени в храненето. Иска се само да ядете повече целина и грейпфрут и ще свалите драстично кръвното налягане и нивата на липиди в кръвта. Това може да стане, като изпивате по 1 чаша сок на ден, приготвен по следната рецепта: Съставки

• 1 грейпфрут

• 2 стебла целина

• 1/4 лимон

• 3 см парче джинджифил (по желание)

Приготвяне

Изцедете всичко в сокоизстисквачка или блендер и ако е нужно, прецедете сока. Изпийте го веднага.

Но внимание! Ако в този момент вземате някои лекарства, не бива да ядете грейпфрут, нито да пиете сока му. Той усилва действието им и може да се стигне до предозиране. Засега е известно, че грейпфрутът има такъв ефект при някои лекраства за сваляне на холестерола (мевакор, липитор, зокор, виторин), за сваляне на кръвното (адалат,прокардия, плендил, нитродипин), при психотропните халцион, золофт, версед, валиум, тегретол и буспар, при антихистамините, имуносупресорите, при метадона, виаграта и другите медикаменти за еректилна дисфункция.

Ето защо, ако ще пиете грейпфрут, питайте личния си лекар.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.