https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Сода за хляб помага при болни бъбреци /пие се по схема/

0

Опитайте този метод за помощ при болни бъбреци със сода за хляб

soda za hlqb
Сода за хляб помага при болни бъбреци

Ендокринната система синтезира хормони и ензими. Те разграждат храната на полезни вещества, усвои-ми за тялото. Тя дава и сигнали на панкреаса и на бъбреците да отделят натриев бикарбонат да неутрализира киселините от храносмилането.

Панкреасът произвежда преди всичко ензими, но и сода. Тя неутрализира киселините, смилащи храната. Сода произвеждат и бъбреците, за да се предпазят от киселинно разяждане.

Бъбреците следят и контролират баланса между киселини и основи в кръвта (т.нар.
рН). Високата киселинност, наричана ацидоза, възпалява тялото и допринася за много болести, както и за процеса на остаряване.

Ако храната е твърде киселинна, бъбреците произвеждат сода, за да възстановят баланса на рН. Ако е твърде алкална, те изхвърлят содата в урината и така пак постигат баланс на рН.

Щом бъбреците откажат, човек има нужда от хемодиализа. Това е филтриране на кръвта извън тялото с апарат, за да се възстанови здравословно ниво на рН, да се изхвърлят токсините и излишните течности.

Правени са експерименти с добавяне на сода за хляб при диализата и се оказва, че тя я прави по-ефикасна. Смята се също, че содата забавя влошаването на състоянието при бъбречна болест. Така се отлага за по-късно минаването на диализа.

Не е ли изумително! Простата сода за хляб помага на хората с болни бъбреци. Възпалението в тях намалява, защото има химическа реакция и те отделят по-малко амоняк.

Химиците го знаят това отдавна и внушават на лекарите, че содата отдалечава във времето деня на диализата. И не само това. Има случаи, при които хора на диализа се даврандисват и вече нямат нужда от нея благодарение на содата.

Пиене по схема

Медиците наричат начина на прием протокол. В този случай той се отнася за онези, при които има риск да развият бъбречна болест.

За по-сигурно и безболезнено содата трябва напълно да се разтвори във водата и чак тогава да се пие. Много важно е също да не се пие на пълен стомах било с храна, било с напитки или и двете.

Първи ден

Започва се с 1/2 ч.л. сода за хляб под езика -тя се разтваря от слюнката и бавно се усвоява.

Втори – пети ден

1/2 ч.л. сода за хляб и 1/2 ч.л. готварска сол (натриев хлорид) се смесват и се разтварят в 1,5 л вода. Тя се изпива за 3 дни.

Намалявате дневната доза на 1/4 ч.л. сода и 1/3 ч.л. сол, разтворени в 1,5 л вода. Ако ви се гади или ви прилошее, поемайте содата под езика.

И накрая – понеже става въпрос за здравето, допитайте се до лекар, преди да почнете описаното лечение със сода за хляб.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.