Социалните мрежи са полезни за здравето на възрастните хора

Възрастните хора подобряват здравето си, докато общуват в социалните мрежи

 

фейсбук
Социалните мрежи са полезни за здравето на възрастните хора

Експерти от университета в Ексетър обучили възрастни хора над 70 години да използват компютър и интернет, както и специално разработени приложения. Учените са наблюдавали участниците в продължение на две години. Комуникация с далечни роднини по Skype и използването на Facebook значително укрепило физическото и психичното здраве на доброволците, които участвали в експеримента.

Изследователите открили: чрез използването на уменията за социални контакти са се подобрили познавателните способности, нивото на компетентност и всичко това имало положителен ефект върху психичното здраве и общото благосъстояние на възрастните хора. „Човекът е част от обществото и няма нищо чудно във факта, че всеки човек се нуждае от допълнителни начини и способи, за да общува с други хора. Изненадващо обаче е колко положително влияят социалните мрежи върху психическото и физическо здраве на възрастните хора“ – казва изследователят Томас Мортън.

Благодарение на съвременните технологии подържжането на връзка с други хора е много лесно и приятно. Курсовете и обучението как точно да използват социалните мрежи се е оказало много полезно за хората на възраст. Друго проучване , проведено по-рано показа, че интернет намалява с тридесет процента риска от депресия и деменция при възрастните.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.