https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Смарт кантарче ни помага да отслабнем

0

Кантарчето, което повечето хора на диета възприемат едва ли не като враг, може да помогне за по-бързо топене на килограми, ако е смарт

smart
Доста „умни“ модели са вече на пазара и всеки по свой начин мотивира хората да упорстват в борбата с наднорменото тегло.

Някои кантарчета са програмирани за твърде безкомпромисни действия – като моделът Withings например. Всеки път, когато се претеглите с него, той влиза в интернет и съобщава на всичките ви приятели в социалните мрежи и чрез есемес колко тежите. Така ако не от друго, започвате да слабеете от стрес.

Горе-долу на същия принцип действа и везната на позора, както са нарекли обществената теглилка, появила се отскоро по автобусните спирки в Холандия.

Тя е монтирана в пейката за чакащите, а отчитането става на голямото табло до спирката. Там се мъдри електронен циферблат, който показва теглото на човека, седнал на пейката. Идеята е той да се засрами и да хукне към известна верига фитнес зали, които се рекламират по този начин.

Далеч по-щадящ е подходът на устройството, наречено Koogeek Smart Measurement Scale. To действа чрез мобилно приложение за смартфон и всеки път, когато стъпите на кантарчето, подава информация към телефона ви. Освен данни за динамиката на отслабването (или напълняването), може да разберете какъв е процентът вода, костна, мускулна и мастна тъкан във всеки килограм телесна маса. Приложението има опция „тревога“, която се включва, ако мазнините в тялото ви са се увеличили. Така кантарчето напомня или да ядете по-малко, или
да се движите повече.

Приятна за ползване е красивата теглилка на дизайнера Джеймс Стъмп, която отчита килограмите чрез движението на ярко оцветена течност по стъклени тръбички.

Принципът напомня на този в живачните термометри – теглото се визуализира чрез пълзенето на течността и според дизайнера силно ви мотивира да вземете мерки за намаляване на килограмите.

Щадящо е и кантарчето, което сравнява теглото ви с това на две известни личности, да речем на доста пълничката Опра Уинфри и на елегантната Кейт Мидълтън. Позиционирането на вашите килограми между техните ще ви подтикне да се опитате чрез диета да наклоните везните в предпочитаната посока, тази на Мидълтън примерно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.