Слипър – човек, който чете мисли… и не само

Слипър е човек, способен да чете мислите на друг човек, прониквайки в съзнанието му

слипър

Паранормалните способности на тези уникални хора им позволяват да „извадят” от мозъка дори информация, която човекът смята за отдавна забравена…

Слипърът например може да извърши трайно кодиране на съзнанието на жертвата – за убийство, насилие, предателство, терористичен акт. За разлика от хипнотичното внушение това кодиране действа много по-твърдо. За да се стартира програмата, е нужна начална точка – обикновено това е дума, набор от цифри, звук или дори ситуация. Кодът може да бъде свален единствено от слипъра. За целта той трябва да проникне в мозъка на закодирания човек, да разшифрова кода и да го свали до началната точка.

Тази способност е толкова уникална, че в света има само 10-15 слипъри, при това те живеят кратко. Обикновено бързо губят ума си, тъй като не могат да контролират възможностите си.

Сърцебиенето им постоянно е учестено, кръвното налягане е над нормалното, измъчват ги главоболия, могат да получат пристъпи на епилепсия. 30-годишен слипър може да изглежда млад, но организмът му вече е изтощен. Погледът му е замъглен, понякога дори не разговаря. Обикновено такива хора се вербуват от спецслужбите и за да бъдат контролирани, се използват наркотични вещества.

За първи път слипър е използван през 1943 година от германските спец-служби, а през 1944 г. е заловен от британските войски

Това е Мустафа Инхум. Роден е през 1929 година в Централна Европа, в пътуващ цирк. Баща му е неизвестен. Майката работи в цирка, тя е източна прорицателка, но година след раждането на момчето умира от туберкулоза. Според мнозина собственикът на цирка – г-н Сардо, държи момчето от съжаление. Носят се слухове, че именно той е бащата на Мустафа.

Момчето расте болнаво и затворено, живее в клетка с кучетата и конете. Първата си дума произнася на 6 години – странно съчетание от звуци „инхум”. Тази дума става негов псевдоним. На осем години Мустафа най-накрая започва да говори, при това хората още тогава забелязват, че той сякаш чете мислите им. Мнозина твърдят, че по някакъв начин Мустафа общува с животните, с които живее във волиерата.

Веднъж пияният Сардо се приближава и започва да гледа мръсния, жалък, хилав Инхум и мислено пожелава гибелта му. Момчето неочаквано на глас повтаря думите му: „Колко си ми омръзнал, паленце. Няма никаква полза от тебе, само разходи. Трябваше да те удавя. Да беше умрял…”

Сардо моментално изтрезнява и решава, че може да използва таланта на момчето

След месец в програмата на цирка е
включен номерът „Мустафа Инхум – момчето ясновидец, арабинът, четящ мисли”.

Момчето седи в малка шатра, облечено в бели дрехи и с огромна чалма на главата и чете мислите на любопитните. Интересното е, че не познава езикови бариери. Ревниви съпрузи мъкнат в шатрата на Мустафа жените си и искат момчето да прочете мислите им и да узнае с кого им изневеряват. Мустафа е канен и при влиятелни личности, за да разкрие тайните на врага. Момчето започва да носи огромни приходи на Сардо.

Минават няколко години. От постоянната работа Инхум започва да боледува: припада, от носа му тече кръв, получава пристъпи. Веднъж от шатрата на Мустафа изскача изплашен посетител, който твърди, че детето му натрапва мислите си. Не обръщат внимание. Но е извършено престъпление: ревнивият мъж убива жена си пред очите на момчето, при това казва, че това се случва по вина на Мустафа. Жената е удушена по много странен начин: сякаш някой
с изключителна сила дълго е стискал врата на жертвата, а след това го е издърпал до краен предел. След този случай атракционът е затворен, а Мустафа е върнат в клетката с животните.

Скоро го купува немски офицер срещу внушителна сума.

Така нацистка Германия се сдобива със собствен слипър

През 1944 г. британските войски случайно залавят слипъра и в Британия започват да изучават способностите му. През 1951 г. Мустафа умира доста млад, но организмът му е напълно грохнал. Аутопсията показва сериозни вродени нарушения в главния мозък. Според осведомени и днес спецслужбите използват способностите на слипъри.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.