Сладоледът – най-вкусното лекарство

Сладоледът може да помогне тогава, когато най-малко сте очаквали, затова не го игнорирайте като лекарство

sladoledat
Сладоледът може бързо и ефективно да повдигне настроението. Оказва се, че, когато ближете сладолед, се активизират същите зони в главния мозък, както и по време на слушане на любимата музика или при среща с близък човек. Шоколадовият сладолед е признат за най-мощния антидепресант, тъй като шоколадът сам по себе си също притежава свойството да повишава настроението.

Лечебният ефект на сладоледа обаче се обяснява не само с химическия му състав, но и с т. нар. от психолозите „“ефект на котвата”. Сладоледът се асоциира с детството и с абсолютния оптимизъм.

Колкото и да не ви се вярва, сладоледът е източник на витамини. Знаете ли, че в сладоледа има немалко количество от витамини A, B-6, B-12, C, D и Е! И това съвсем не е всичко. Очевидно, вкусният сладолед съдържа витамин К, който предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Нека не забравяме, че леденото удоволствие съдържа още и ниацин, тиамин и рибофлавин.

Може да има висока хранителна стойност, но освен това, той е един невероятен източник на енергия. Богата е на въглехидрати, мазнини и протеини, които са необходими на тялото ни, за да произвежда енергия. Помнете, че все пак заедно с енергията идват и наднормените килограми. Затова употребявайте сладоледа в разумни количества.

И накрая трябва да добавим една проверена полза от сладоледа. Боли ли ви гърлото – хапнете си един сладолед. Колкото и да не ви се вярва, това ще облекчи състоянието ви.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.