https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Лечебна рецепта за болен зъб със сини сливи

0

Д-р Йорданка Загорлийска представя рецепта за лечение на болен зъб със сини сливи

sini slivi
Д-р Йорданка Загорлийска е читателка на вестник „Живот без рак“ и предостави на читателите своята рецепта за лечение на болен зъб със сини сливи.

Стоматоложката никога не отписва напълно болния зъб. Тя прави всичко възможно, за да го спаси. В началото почиства няколко пъти каналите с разтвори, после поставя вещество, стимулиращо изграждането на костна маса след грануломи или кисти. И така, докато организмът сам се справи и даде шанс на зъба за още години живот.
Това не е трик за изпразване на джоба. Цялото лечение с изграждането на зъба и коронката е многократно по-евтино от другите варианти – мост или имплант.

Д-р Загорлийска изповядва холистичния подход в стоматологията – че всеки проблемен зъб е зов за помощ от организма, а лечението му минава през възстановяване на баланса в душата и тялото.

Препоръчва здравословно хранене (с малко месо) и откровеност със себе си и с хората. Според нея стискането на зъбите в преносен и пряк смисъл не води до нищо добро.

Тя вярва също в природните начини за борба с болестите.

При възпален зъб или венец препоръчва сини сливи, може и сушени. Разрязваш една и я захапваш с болния зъб. Стоиш, колкото издържиш, изхвърляш я и я сменяш с друга. Сливите изтеглят гнойта, йодът в тях подпомага заздравяването. В миналото така са се лекували зъби. Може би от тази лечебна практика е изразът: „Сливи ли имаш в устата?“

„Сливите в устата са и много ефикасен начин да се научим да мислим, преди да говорим“, казва д-р Загорлииска.

Според нея вечерното жабурене с разтвор на морска сол (1 ч.л. в чаша вода) заздравява венците, лигавицата и зъбите. Действа и избелващо. Тя препоръчва само този начин на избелване, защото химическото унищожава емайла. Лекарката казва, че днешните деца имат много по-големи зъби, резултат на генномодифицираната храна. Човешката челюст не е пригодена да вмести толкова големи зъби и затова често се налага в пубертета да се вадят мъдреците, а понякога и кучешките зъби. Защото тъкмо брекетите и шините са подредили зъбите и се появяват мъдреците. Те разбутват останалите, зида си намерят място. Това може да се предотврати само като се извадят мъдреците, преди да са поникнали. Панорамна снимка при навлизането в пубертета показва дали е нужно това.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.