Синеоките трябва да пазят очите

Плажът през този сезон е истинско удоволствие, но трябва да знаем, че са ни нужни изградени здравословни навици, когато решим да идем на басейн или море. Това са и моментите, в които и децата се учат, подражавайки на родителите си. Под здравословни навици се има предвид фотопротекцията, включваща защитата на кожата и очите. Необходимо е първо това да трае през целия ден. Тя е много важна, защото предпазва не само от болезнените изгаряния, но и от рак на кожата, съветват педиатрите.

Особено застрашени от вредното влияние на слънчевите лъчи са светлооките, и по-точно тези хора със сини очи и бяла кожа. Ако до 18-годишна възраст правилно третирате кожата на вашето дете, тогава се намалява в голям процент риска от развитието на рак на кожата в зряла възраст.

969185_382443958543512_478258539_nСъвети за малки и големи:

1. Децата не бива да са на плажа в часовете между 11 и 16, когато слънцето е най-силно и вредно. 

2. Винаги бъдете на открити пространства, но винаги с чадър, така че да си правите добра сянка. 

3. Ако кожата ви не е чувствителна, използвайте водоустойчив крем с фактор 15, а при чувствителна кожа и по-висок. 

4. На плажа и вие, и децата трябва да сте с плажна шапка. Избирайте такива модели, които имат широки периферии, за да пазят очите и лицето. 

5. При директно слънце винаги избирайте леки и феерични дрехи, които скриват голяма част от тялото – бермуди, риза..Това в голяма степен важи за децата. 

6. Никога не забравяйте слънчевите очила!

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.