Симптомите, които алармират за проблеми с нашето здраве

Във време, когато продължителният и непрестанен стрес, токсините и вредният начин на живот като цяло, ни носи само негативи, а болестите са нещо често срещано, трябва да сме повече от внимателни и да наблюдаваме тялото си, ако искаме да се радваме на живота такъв, какъвто го познаваме по-дълго.

Ракът, една трагична епидемия на 21 век, засяга все повече хора. И въпреки това малко са тези, които наистина се вглеждат в себе си. А това е нужно, за да не стане късно. По принцип жените са далеч по-прецизни що се отнася до здравето си, но и те не винаги се оглеждат внимателно. Много дами пренебрегват сериозните сигнали под предлог, че тежките заболявания се развиват най-вече при възрастните хора. Това обаче далеч не е така. Много млади хора си отиват от болести, които по принцип се определят като „старчески“.

Ето най-честите симптоми, които трябва да алармират всяка жена да посети лекар, защото може да се касае и за рак:

1. Внезапна загуба на тегло – Всяка жена би се зарадвала на по-малко килограми, но лавинообразната им загуба месечно без усилия и обяснения, може да е доста сериозен признак именно за развитие на туморно образувание. И пряк път към лекаря. 

rak-na-shiykata-na-matkata-300x1992. Подуване на корема – Това е често срещано при жените, затова и рядко се приема като повод за притеснение, особено около месечния цикъл. Но може и да е признак за рак на яйчниците, особено, ако е придружено и с притъпена коремна или тазова болка.

3. Промени в гърдите – Прибиране на зърното, зачервяване или удебеляване на кожата на гърдите, може да е сигнал за рак на гърдата.

4. Нарушения в менструалния цикъл – Има вероятност да е симптом за ендометриален карцином – рак на тялото и матката.

5. Трудно преглъщане- Може да има съвсем тривиално обяснение, но може и да е причина за развитие на рак на хронопровода. Затова, ако продължи потърсете специалист.

6. Болки в корема и депресия – Някои проучвания свързват тези признаци с рака на панкреаса.

7. Проблеми с храносмилането – Ако тези проблеми продължат и не чакате бебе, то задължително трябва да се консултирате с лекар. 

8. Болка – Няма нужда да изпитвате някаква конкретна болка, за да се консултирате. Продължителните усещания за болка трябва да ви алармират, за да се обърнете към лекар.

9. Умора – Умората е симптом на определени заболявания като левкемия, рак на стомаха или дебелото черво.

 

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.