Симптоми, които говорят за лошо здраве

Забързани в своите ежедневни задачи, много от нас не обръщаме внимание на незабележимите понякога значи, които ни показват, че здравословното ни състояние се е влошило и имаме нужда от лекарства помощ. Ето пет симптома, които ще ви накарат да се замислите дали пък нещо не е наред и да не отидете възможно най-скоро на лекар:

1. Вечно студените ръце – добре е от време навреме да обръщаме внимание на ръцете си. Вечно студените ръце и ноктите със синкав оттенък не са само резултат от температурите отвън, а може да става дума и за нарушения в периферното кръвообръщение. Причините за това е заседналият начин на живот, многото диети или стрес. 

2. Потъмняване на бузите, шията при най-малкото движение – лекарите алармират, че това е ясен признак за високо кръвно налягане.

RACE3. Зачервяване на устните и побеляване на лицето – огледайте лицето си, ако то е бледо като мрамор, а устните са неестествено ярко червени, това може да говори за протичащо вътрешно възпаление, което обаче е останало неоткрито. Може да става дума за апендикс  за настъпила извънматочна бременност или за млечница.

4. Пожълтяването на кожата около ушите, в областта на носа и клепачите може да е сериозен признак за високо ниво на холестерола в кръвта. Ето защо незабавно трябва да ограничите маслото, яйцата и тлъстите меса.

5. Раздразнението на кожата и появата на обриви по най-различни места по кожата говорят за ясен проблем на жлъчния мехур. Това явление се среща често преди да настъпи менструалния цикъл, при прекаляване на алкохола, цигари или шоколад.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.