https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Силата на цветята според Фън Шуй

1

Освен, че носят много радост на очите, цветята могат да помогнат да преоткрием някои черти на характера си. Или пък да засилим други. Може да ни помогнат с определени енергии в дома ни – да ги премахнем или подсилим.

2Например ако поставим саксия с мушкато, азалия или бегония в дома си, това ще ни помогне да постигнем личен успех и да закалим своя характер. Често срещаното мушкато в много домове всъщност е чудесен помощник за притъпяване на агресивната енергия, за потушаване на гнева и за развиване на чувството за хумор. Това определено е полезно за всяко едно общуване. Азалията е необходима на онези, които се страхуват да се заемат с отговорна работа. Бегонията пък е отговорна за подобряване хармонията в общуването, като не позволява поведеният разговор да се превърне в безсмислено бъбрене.

Традесканции, папрати, перести палми и бръшляни са много ценни за всяки дом, защото те подпомагат приятелските отношения между хората.

Освен това топли отношения и много уважение, спомагат да се постигнат растенията алое и агава. Трябва ви само една саксия с декоративно алое, и то не е задължително да е от лечебната разновидност, и ще получите една топла и мирна атмосфера в дома. 

В любовта и творчеството могат да помогнат циганче, китайска роза, кала. Китайската роза специално ще превърне енергията на мързела ви в творческа енергия, ще неутрализира всякаква отрицателна енергия и агресията, идваща от който и да е член на семейството, който се опитва да наложи абсолютна власт.

Калата ще запази семейният съюз непокътнат, ще ви дари с постоянство и ще помогне да покажете чувствата си пред този, който по-рано е изпитвал страх от тях. А малкото, цветно циганче пък ще създаде една топла, добронамерена атмосфера, изглажда напрежението.

За крепко здраве, разум и здравомислие и силен интелект, помагат роицисус и монстера. Роицисус, е цветето, което ще неутрализира непрестанните пристъпи на тема маниакална чистота в дома и ще ги накара да дават по-леко. От своя страна пък, монстерата подрежда мислите на човека, може да помогне да бъдат по-точни и по-формулирани.

Цветната и ароматна хризантема е особено необходима на хората, на които им е много трудно да намерят своя баланс между разума и чувствата. Хаотични и очарователни хора, но натоварени с едно непосилно за повечето хора бреме. Който и вид от нея в дома ще разсее атмосферата на съмнения, дава спокойствие, развива характера.

Бодливите кактуси са много подходящи за места, където тлее непредсказуем гняв. Те ще омекотят характера, като отнемат от тлеещия гняв и яростта, която всеки момент чака да изригне. Помагат и да се успокоят твърде обидчивите. 

Драцената няма да ви даде да изпаднете в песимизъм и ще ви предпази от самообвинения.

Comments

1 thought on “Силата на цветята според Фън Шуй

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.