Силата на цветята според Фън Шуй

Освен, че носят много радост на очите, цветята могат да помогнат да преоткрием някои черти на характера си. Или пък да засилим други. Може да ни помогнат с определени енергии в дома ни – да ги премахнем или подсилим.

2Например ако поставим саксия с мушкато, азалия или бегония в дома си, това ще ни помогне да постигнем личен успех и да закалим своя характер. Често срещаното мушкато в много домове всъщност е чудесен помощник за притъпяване на агресивната енергия, за потушаване на гнева и за развиване на чувството за хумор. Това определено е полезно за всяко едно общуване. Азалията е необходима на онези, които се страхуват да се заемат с отговорна работа. Бегонията пък е отговорна за подобряване хармонията в общуването, като не позволява поведеният разговор да се превърне в безсмислено бъбрене.

Традесканции, папрати, перести палми и бръшляни са много ценни за всяки дом, защото те подпомагат приятелските отношения между хората.

Освен това топли отношения и много уважение, спомагат да се постигнат растенията алое и агава. Трябва ви само една саксия с декоративно алое, и то не е задължително да е от лечебната разновидност, и ще получите една топла и мирна атмосфера в дома. 

В любовта и творчеството могат да помогнат циганче, китайска роза, кала. Китайската роза специално ще превърне енергията на мързела ви в творческа енергия, ще неутрализира всякаква отрицателна енергия и агресията, идваща от който и да е член на семейството, който се опитва да наложи абсолютна власт.

Калата ще запази семейният съюз непокътнат, ще ви дари с постоянство и ще помогне да покажете чувствата си пред този, който по-рано е изпитвал страх от тях. А малкото, цветно циганче пък ще създаде една топла, добронамерена атмосфера, изглажда напрежението.

За крепко здраве, разум и здравомислие и силен интелект, помагат роицисус и монстера. Роицисус, е цветето, което ще неутрализира непрестанните пристъпи на тема маниакална чистота в дома и ще ги накара да дават по-леко. От своя страна пък, монстерата подрежда мислите на човека, може да помогне да бъдат по-точни и по-формулирани.

Цветната и ароматна хризантема е особено необходима на хората, на които им е много трудно да намерят своя баланс между разума и чувствата. Хаотични и очарователни хора, но натоварени с едно непосилно за повечето хора бреме. Който и вид от нея в дома ще разсее атмосферата на съмнения, дава спокойствие, развива характера.

Бодливите кактуси са много подходящи за места, където тлее непредсказуем гняв. Те ще омекотят характера, като отнемат от тлеещия гняв и яростта, която всеки момент чака да изригне. Помагат и да се успокоят твърде обидчивите. 

Драцената няма да ви даде да изпаднете в песимизъм и ще ви предпази от самообвинения.

Comments

1 thought on “Силата на цветята според Фън Шуй

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.