Храни-убийци – шпековият салам и кренвиршите са кацерогенни и вредни!

Шпековият салам и кренвиршите няма да са набедени за тотални вредители на здравето, ако се произвеждаха както трябва

Шпековият салам изглежда вкусен само на пръв поглед…

шпековият салам
Храни-убийци – шпековият салам и кренвиршите са кацерогенни и вредни!

Малко са хората, които не обичат месо, както са малко и онези, които не започват да слюнкоотделят при мисълта за един вкусен кренвирш и филия с лютеница. Да, няма лошо човек да си хапне и от двете, да замези кротко и да е спокоен. Но само при положение, че са произведени както трябва. Какво лошо има да си намажеш една филия с пастет и да я хапнеш сладко с добре узрял домат? Сега има, и лошото е, че пастета, кренвиршите, шпековия салам и още куп храни могат да ви докарат рак и други лоши болести. Защо? Защото контролът при производството е занижен или липсва, защото повечето месопреработвателни предприятия са мафиотски и покрай некачествената продукция, която те бълват, не можем да стигнем, нито да разберем, че в България все пак има и предприятия, които работят според стандартите.

Излишно е да ви караме да се замисляте какво всъщност съдържат днешните кренвирши. И децата го знаят и се шегуват с това – рога и копита.

За вредата от колбасите алармират вече и медицинските производители. Пак те обясняват защо тези продукти са вредни и могат да причинят дори смърт – заради състава!!!

Опасните Е-та – Е 252, Е 280, Е 451, Е 480, Е 621. Е-тата с номера от 200 до 290 са консерванти. Вече има издаден и действащ закон, според който в каймата не трябва да се слагат соя, консерванти и каквито и да е други добнавки, Този закон е гласуван от европарламента и трябва да се спазва от всички страни-членки, включително и България! Да не говорим за забраната, според която в детските градини не бива да се дават колбаси и смляно месо. Попитайте детето си дали това е така…

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.