Шиповете си отиват с камфоров спирт

Шиповете на врата и гръбначния стълб са много болезнено състояние, което може да отнеме доста време преди да почувствате някакво облекчение. Ето защо е добре човек да е запознат с всякакви алтернативни лечения на така наречениете остеофити – медицинското наименование на шиповете.

Защото оставяйки се на болката, можем да си докараме и хроничен характер на заболяването. За да не се случи това и да се радваме отново на живота, можем да направим една народна рецепта, която още нашите баби и дядовци са използвали, за да се чувстват в кондиция. За нея ви трябва едно калъпче домашен сапун, който се настъргва добре и малко камфоров спирт към настърганото, така че след като се омеси да се получи малка питка, която не се разтича.

22530290e6e5864370a0516c88bb1e1befb575Тази питка се нанася на болезнените места, като преди това те се мажат с ракия. Над питката може да сложите марля, памучен плат и каквото се сетите, за да прикрепите питката възможно най-неподвижно. Преспете с компреса през цялата нощ.

За да има максимален ефект, компресът трябва да се прави поне 4-5 нощи подред. Ако не разполагате с домашно приготвен сапун, може да го заместите със слабо алкален, например бебешки, но все пак оригиналната рецепта е с домашен.

Comments

1 thought on “Шиповете си отиват с камфоров спирт

  1. Благодарим за рецептата, но мисля че е добре да бъдете максимално ясни или да подчертаете, че не знаете. Какво означава малко камфоров спирт. Колко малко?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.