Шипове се лекуват ето така!

Шиповете, които ни поразяват в даден момент от живота ни, носят медицинското наименование остеофити. Те са неприятни образувания, които може да вгорчат живота ни и представляват всъщност увеличение на нормалната костна повърхност. Това увеличаване е признак за нейното износване.

Заболяването се характеризира обикновено с появата си на такива места като рамене, врат, стъпала, тазобедрена става и дори на гръбначния стълб. Налагането на компреси върху болезнените участъци е един от ефективните начини за облекчаването им.

шипове-лечение-300x211Едно ефективно средство за целта е белият тамян. Той е природно, чисто, натурално средство, което определено ще ви помогне да надмогнете болката и неразположението, създадени от шиповете. Направете си компрес от него, като счукате бял тамян, колкото смятате, че ще ви е нужно за компреса на болезненото място. След това натопявате парче памучен или ленен плат в ябълков оцет и го покрийте със счукания тамян. Всичко това се налага на болезненото място, където се намира шипа и се стои с компреса, докато последният сам падне или поне докато изсъхне. Правят се няколко такива компреса на ден.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.