https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

6 ползи от маслото от шипкови семена

0

Маслото от шипкови семена има невероятни ползи за женската красота

shipkovi semena

Предотвратява появата на стрий

Високата концентрация на мастни киселини подобрява еластичността и заздравява кожата. Ако го използвате ежедневно по време на бременността, това масло ще ви спести нелицеприятните стрий.

Маслото от шипкови семена изглажда белези

Трансретиноевата киселина засилва регенеративните свойства на клетките на кожата. Ако нанасяте два пъти на ден от маслото в продължение на две седмица, по-малките и по-стари белези ще започнат да избледняват. За по-нови белези ще трябва да бъдете по-старателни няколко месеца.

Лекува хроничната сухота

Маслото от шипкови семена се абсорбира бързо от кожата, което го прави идеално средство за подобряване на сухата и раздразнена кожа, причинена от поредната диета. Опълчва се на различни кожни алергии, на химическо влияние и на вреди, нанесени от околната среда.

Маслото от шипкови семена облекчава червенината и възпалението

Линоловата киселина в това масло има антивъзпалителни качества и помага за заглаждането на спукани или разширени капиляри, които предизвикват зачервяването при някои хора. За тези, които страдат от розацея и акне, маслото от шипкови семена е доста ефективен начин на лечение. Преди това обаче се консултирайте с дерматолога си.

Подхранва скалпа и косата

Това леко масло се поглъща бързо от сухия скалп и овлажнява косата, без да й придава излишна тежест и мазнина. Антиоксидантите в маслото от шипкови семена спъват появата на бели коси, елиминирайки водородния пероксид, който се натрупва във фоликулите.

Опълчва се срещу влиянието слънцето

Подхранването на кожата с това растително масло може да служи като бариера срещу карцинома на кожата, пише „За жената“. Витамините и антиоксидантите в него намаляват вредата от слънцето, регенерирайки клетките.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.