https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Шест лесни стъпки, за да съхраним младостта си

0

Не е възможно да си върнете младостта, но пък може да забавите старостта. Много фактори от нашето ежедневие ни състаряват, затова е добре да го имате предвид и да ги избягвате, ако искате още дълго време да правите конкуренция на младите жени. Ето как да се предпазите частично.

Никакви цигари
Цигарите са най-голямата причина, поради която кожата може да влоши състоянието си в дългосрочен план. Тютюнът е виновен за унищожаване на много и важни съставки, които правят кожата мека, здрава, може да влоши тена и тургура на кожата и да спомогне за образуването на бръчки върху нея. Не можете да спрете процеса на стареене на клетките, но не е необходимо да го подпомагате с цигари.

glowing-skin_5248Пазете се от слънцето
Да, всички знаем колко е полезно слънцето за кожата и организма като цяло. Само че всичко е с мярка. Даже и витамин Д и слънчевата светлина. Слънчевите бани трябва да са за малко и по възможност с шапка, защото слънцето е враг номер едно на младата кожа, а и на нейното здраве. Съвременните дами се състаряват именно заради прекомерното стоене на слънце, като заради секси шоколадовия тен рискуват да се сбабичосат на 40 и да получат и някой меланом като добавка. Когато излизате навън ползвайте висок защитен фактор, а ако сте на плажа нанасяйте козметиката след всяко влизане във водата.

Здравословно хранене
Организма страда от липса на витамини. В това число и нашата кожа. Ако прекалявате с полуфабрикатите, а забравяте растителните пресни храни, скоро ще забравите и как изглежда вашата здрава кожа. Изключително важни са витамините и минералите, добити от плодове и зеленчуци за да бъде нашата кожа здрава, млада и красива.

Ежедневни грижи
Няма как сухата кожа да изглежда млада. Затова не забравяйте, че има нужда от грижи – ежедневна хидратация, почистване и възстановяване. Използвайте специализирана козметика за вашия тип кожа. От време на време използвайте средства за ексфолиране, за да премахнете мъртвите клетки.

Не се мръщете 
Бръчките мигновено се появяват, когато започнем да се мръщим. Особено фините над веждите. Вярно, че когато сме млади тези бръчки се изглаждат, но с времето нещата се променят и кожата ни вече не може така бързо да се възстанови. И съвсем логично някои от тях остават.

Грижа за зъбите

И без да са ослепително бели, зъбите ви може да са красиви, стига да не позволите емайла да потъмнява. Увреденият и потъмнял емайл може да ви състари значително.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.