https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Сградите разболяват! Научете как!

0

Заобиколени сме от вредители, които бавно рушат нашето здраве

Сградите, които обитаваме, са не само наш подслон, но могат да бъдат и наш вредител.

Когато вентилационните съоръжения в сградите не се почистват дълго време, те ни доставят не свеж въздух. От тях идват микроорганизми – бактерии, гъбички, плесени, прах. Свалянето на решетката и почистването на филтъра не е достатъчно, трябва да се бръкне във въздухопроводите на цялата сграда.

Относителната влажност на въздуха в помещенията трябва да е между 30 и 70% според българската нормативна уредба. При стойности над 70%, особено в съчетание с висока температура, здравето ни може да бъде застрашено не само поради натоварване на сърдечно-съдовата система, но и от развитие на повърхностен конденз и плесени.

Според Световната здравна организация, плесените могат да предизвикат алергични реакции, астма, дразнене на очите, носа, белите дробове и други респираторни проблеми. Не бива да се прекалява и със сухотата на въздуха.

Химичните съединения, независимо дали са от строителни материали, мебели, препарати за почистване, продукти за лична хигиена, канцеларски материали, лепила, ни влияят чрез своята токсичност, канцерогенност, алергенност, дразнещо действие. Дайте си сметка откъде може да идва здравословният ви проблем и направете промяна вкъщи. Ако не можете да сторите същото в офиса, сменете работата си.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.