https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Какви опасности крие сексът във вода?

0

Сексът във вода е много съблазнителен, но дали е безопасен за здравето?Можем ли да го практикуваме безопасно, или по-добре е да го отложим

seksat
Какви опасности крие сексът във вода?

Бактериите в речната, морската, езерната вода няма как да не попаднат във влагалището. Това води до опасност от развитие на гъбички и на инфекции на пикочните пътища, предупреждават лекарите.

Същото се отнася за басейна и джакузито, особено ако водата не е правилно хлорирана. Когато киселинността й (нивото на pH) не е добре балансирана, дезинфектантите не работят, сочат данни от проучване на центровете за контрол и превенция на заболяванията. Плюс това бактериите и химическите вещества могат да причинят увреждания на влагалищната лигавица, което също повишава риска от развитие на гъбични инфекции.

Водата, без значение дали сте в морето или ваната, изсушава влагалището по време на секс. Тя отмива вагиналния секрет, естествено отделящ се при половия акт. По този начин интимният контакт във вода се осъществява с по-голямо триене, което може да доведе до микроразкъсвания на лигавицата, а впоследствие и до инфекции.

Безопасен секс във водна среда е задача с повишена трудност, тъй като презервативите губят своята надеждност. Те могат лесно да изпаднат или да се разкъсат, а химическите вещества в басейна намаляват тяхната ефективност.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.