https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Сексът е здраве – още доказателства за това

0

Многократно е писано за ползите от редовният сексуален живот. Той влияе положително както на емоционалното, така и на физическото здраве. Ето няколко положителни ефекта, за които може би не знаете.

сексБременност и раждане

Позитивната сексуална енергия, в резултат на която има наличие на бременност, стимулира раждането. Проблемът е, че от 5000 години човешката култура разделя секса и бременността, а всъщност точно тази енергия може да помогне за по-лесно раждане.

Във второто тримесечие от бременността в таза навлиза повече кръв, при което жената много по-лесно може да постигне оргазъм. Има случаи в които някои жени получават оргазъм дори по време на раждането. Много лекари препоръчват секс и/или стимулиране на зърната на гърдите като метод за улесняване на раждането.

Менструални болки

Много мъже и жени са скептично настроени спрямо секса по време на менструация. Положителното е, че оргазмите карат матката да се свива, което може да облекчи менструалните болки. Така че с менструални чашки, диафрагма или презерватив проблемът може да бъде решен.

Целувките и зъбите

Целуването стимулира производството на слюнка, а здравата слюнка е полезна за цялата уста. Ако обаче партньорът ви има развалени зъби внимавайте, защото вредните бактерии могат да попаднат и във вашата уста.

Сърдечносъдови заболявания

Мъжете, които правят секс два пъти седмично са с 45% по-малко застрашени от инфаркт, отколкото мъжете, които правят секс веднъж месечно или по-рядко. Не е ясно дали положителните ефекти се дължат на физическите или емоционалните аспекти от секса, но пък може да е комбинацията от двете.

Настинка

При правенето на секс веднъж или два пъти седмично се покачва имуноглобулин А, който подсилва имунната система. Сексът увеличава и броя на фагоцитите, които убиват вирусите на настинката.

Стискане

Сексът тонизира мускулите на тазовата диафрагма, което означава, че мускулите стават по-силни и вероятността за неволно уринарно изпускане и често уриниране е по-малка.

Рак на простатата

Мъжете, които провят секс поне пет пъти седмично са по-малко застрашени от развиване на рак на простата. Разбира се, това не трябва да се прави безразборно, защото има риск от болести предавани по полов път.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.