https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Съвети за безопасно плуване

0

Намираме се в разгара на лятото, когато плажа, студените напитки и леките дрешки са често срещани. И мислени. Но не трябва да забравяме, че макар така силно желани, морските преживявания може да са и много опасни. Защото не един или два са инцидентите, станали при едно затваряне на очите. Много от предписанията са до болка познати, но неспазването им може да вгорчи всяка почивка и ваканция. Ето как да действаме, когато сме на море или басейн, и не искаме от играчка да стане плачка.

1. Винаги избирайте подходящи места и водоеми, на които в случай на проблем ще има кой да ви се притече бързо на помощ. Забравете за усамотените плажове или водоеми, колкото и романтично и спокойно да изглеждат – има най-голяма вероятност точно там да се удавите.

2. Близо ли сте до водата с деца, очите ви непрекъснато трябва да са върху тях.

3. Ако ще навлизате в дълбоки води е добре да обличате и спасителна жилетка. Не е добра идея да сте с надуваеми пояси или жилетки.

resized_13074024234. Преди да се потопите в морката вода, винаги обръщайте внимание на това какъв е цвета на флага, забит на плажа. Така ще имате информация за състоянието на морските вълни.

5. За да имате адекватна реакция в случай на проблем, не бива да се употребявали алкохол, даже и бира преди къпане, така че забравете за тези напитки, ако мислите да плувате.

6. Не се къпете нощно време, тогава няма кой да ви види и опасността от удавяне е много голяма.

7. Ако ви стане студено или почувствате умора, веднага излезте от водата.

8. Поне два часа след хранене не влизайте във водата.

9. Преди да поплувате и да навлезете по-надълбоко, усетете първо каква е температурата на водата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.