Състоянието на здравето на човека зависи от взаимоотношенията му с родителите

Здравето на човека зависи от много фактори. Важно е как се храним, движим и спим. Важно е и какви са взаимоотношенията ни с околните

здравето на човека

Здравето на човека зависи и от това как родителите са се отнасяли към него, като е бил дете. Както и факта какво е отношението на детето към родителите.

Хората, които редовно се карат с родителите си имат повече здравословни проблеми. Разбирателството с най-близките хора може да се отрази на здравето ни, и това не са празни приказки. Налице е ново изследване, проведено от експерти от университета Бейлър. Лошите семейни отношения влияят отрицателно на диетата, съня и развитието на детето, когато то стане възрастен човек.

Според учените, в семейства, където детето не е било обект на достатъчно внимание, родителите рядко готвят. Ето защо, децата често са принудени да се хранят с каквото намерят под ръка. Обикновено това са храни, богати на мазнини и захар. След това тези деца имат нарушен сън. Поради това, те страдат психическо състояние. Тези проблеми се задълбочават с напредването на възрастта. Тук трябва да отворим една скоба и да кажем, че здравето на човека зависи както от неговото отношение към родителите, така и от начина, по който родителите се отнасят към детето.

Психичните проблеми често се движат от детството до зряла възраст. това може да доведе до различни заболявания, като хипертония. Изследователите препоръчват родителите да поддържа добри отношения с децата. Конфликтите и обидите трябва да се избягват. Това важи и за двете страни.

От друга страна, учените са открили още една интересна подробности, свързана със здравето на човека.

От проведено наскоро проучване става ясно, че децата на самотните майки са добре адаптирани към живота. Изследователите открили, че децата на самотните майки не са лошо приспособени към живота. И че те имат положително отношение към семейството. Въпреки това, тези деца често задават въпроси на майките за отсъствието на бащата. Експертите стигнали до заключението, че ключова роля тук играе именно връзката родител-дете.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.