https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Епилепсията представлява едно от най-разпространените неврологични заболявания, при което има повтарящи се, от нищо непредизвикани епилептични припадъци. Всеки един от сто души днес страда от епилепсия.

Редица изследвания на болестта са показали, че в мозъка на болните от епилепсия има поле в мозъка, което носи името „огнище“, и което поле е отговорно за припадъците. И поради това, че нервните връзки са твърде сложни, то в момента, в който това огнище изпрати сигнал, мозъкът обърква тези връзки, ето защо мозъкът получава объркани сигнали. Понякога преди да получи пристъп, болният има халицюнации, а повечето от тях предусещат, като не се чувстват добре и др. Според някои, когато човек получава епилептичен припадък, то тогава мозъка се рестартира(изключва и включва наново).

LYKЗа жалост заболяването няма лечение. Единствено може да се получи поддържане и предотвратяване на припадъците, които може да се случат на твърде неподходящо място и да застрашат живота на болния, особено ако около него няма човек, който да му помогне /да извади езика и др./.

Народната медицина обаче не е стояла безучастна. Наша читателка съвсем случайно открива лек, който да помогне на сестра й да се пребори с приближаващите припадъци. И този лек е съвсем обикновен стар лук. Всичко, което трябва да се направи, е просто да се разцепи една глава от него и да се поднесе под носа на болния, в момента на пристъпа или даже преди него, защото както казахме болните предусещат пристъпа.  Помогнете си срещу това коварно заболяване и с нещо природно и напълно достъпно.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.