Киселото зеле пази сърцето здраво

Болестите на сърцето са едни от основните причини за смърт в целия свят

Киселото зеле пази сърцето здраво

Те често се дължат нездравословното хранене. Препоръчва се ежедневното меню да е богато на нискомаслени продукти, на повече фибри, да се ограничава солта. Целта е да се поддържат здравословни нива на холестерола.

Киселото зеле е храна, която оказва благоприятен ефект върху здравето на сърцето

То е богато на фибри и пробиотици, които намаляват лошия холестерол и помагат за понижаване на кръвното налягане.

Особено важно е, че киселото зеле съдържа витамин К2. Той допринася за намаляване на риска от сърдечносъдови заболявания, като предотвратява отлагането на калций в артериите.

За да има ефект киселото зеле трябва да се консумира целогодишно и в големи количества. Може да помогнете на сърцето, като ползвате най-добрата билкова добавка, която не само ще предотврати отлагането на плаки по артериите, но и ще почисти вече образувалите се налепи. Билковите капки АРТЕРОВИТАЛ дават отлични резултати и ефективно предпазват от усложненията, които атеросклерозата причинява, най-опасните от които са инфаркт и инсулт.

Положителният ефект от зелето се доказва от резултатите на проучване, проследявало 10 години хора, консумиращи по-често храни, богати на витамин К2. Резултатите сочат, че при тях рискът от сърдечносъдово заболяване намалява с 57%.

Киселото зеле е сред препоръчваните храни и при хора, страдащи от затлъстяване и наднормено тегло. То е нискокалорично и богато на фибри, които засищат

В никакъв случай обаче не трябва да бъде силно солено. Солта намалява всички останали положителни ефекти за здравето.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.