Лайфхак за здраво сърце

Човешкото сърце може да понесе много, но много са и грижите, които изисква увреденото сърце

сърце
Лайфхак за здраво сърце

Сърце – колкото повече се грижим за него, толкова по-дълго ще ни служи добре. Има някои външни признаци, които биха могли да ви подскажат, че има проблем с вашето сърце.

Първо се вгледайте в огледалото и определете формата си. Ако сте като ябълка (подкожните мазнини се натрупват около стомаха), сърцето ви е в по-голяма опасност от хората като круша (с натрупани тлъстини под кръста и по бедрата).

Сърцето най-добре понася силен стрес в 17 часа, а е най-уязвимо в 9 часа сутринта, когато са и повечето от инфарктите. Ако имате сърдечни проблеми, разпределяйте така задачите си за деня, че да вършите най-стресиращите дейности следобед.

Активният въглен сваля нивото на лошия холестерол, който задръства артериите. На участниците в едно проучване са давани по 7 г активен въглен три пъти дневно в продължение на месец. Те свалили нивото на липопротеините с 41%.

Смята се, че молекулите на холестерола се лепят по въглена и той ги изважда от тялото.

Дарявайки кръв, спасяваш живот. Но той може да е твоят. С кървене тялото по естествен начин се освобождава от излишно желязо, което е опасно за сърцето.

За регулиране на кръвното притискайте точката далак 6. Така учи китайската медицина. Тази точка се напипва на 4 пръста над кокалчето на глезена откъм вътрешната страна на крака. Притиска се с палец до костта първо на единия, после на другия крак. Не се прави от бременни.

Срещу атеросклероза китайските лечители препоръчват множество билки, но най-много една от тях – корен от нотоженшен (Panax notoginseng). На китайски се нарича тиен чи. Всеки експерт по китайска медицина ще ви определи смеските и дозата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.