https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Защо сънят е по-добър, когато спим на лявата страна?

0

Сънят е много важен за поддържането на добро физическо и психическо здраве

sanyat
Защо сънят е по-добър, когато спим на лявата страна?

От значение са неговата продължителност, дълбочина и качество. До тези фактори учените нареждат и позата, в която спим. След проведени проучвания те стигат до извода, че е най-добре да спим на лявата си страна. И дори твърдят, че понякога това може да ни спаси живота.

Според данните от експертните анализи спането по гръб е опасно за хората с астма, сънна апнея и сърдечни заболявания. При това положение има голяма вероятност да се понижат нивата на кислород в кръвния поток, което води до обостряне на дихателните проблеми и до учестено дишане.

Спането на дясната страна забавя работата на лимфната система, която почиства организма от токсините.
Когато тя се задръсти, възниква риск от развитието на много и тежки болести поради натрупването на отровни вещества в тялото.

Оптималната поза за добър сън е лежането на лявата страна, което позволява на организма ефикасно да филтрира токсините чрез лимфните възли. Освен това учените установяват, че така храносмилателната система работи по-добре.

Можем да се научим да спим в правилна позиция с известни усилия. Експертите съветват, след като легнете обърнати наляво, да подпрете гърба с възглавница. Друга хитрина е отдясно да светнете лампа с приглушена светлина. Тя ще ви кара инстинктивно да се обръщате с гръб към нея.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.