https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Сънищата на човека могат да бъдат симптоми на заболявания

0

Великият Хипократ е смятал, че сънищата на човека могат да бъдат симптоми на заболявания

сънищата на човека

Сънищата на човека могат да бъдат симптоми на заболявания и да предсказват болести. Така е мислил великия Хипократ. Според наблюденията му шумните и оживените сънища свидетелстват за превъзбуда на нервната система, а тихите и приятните говорят за скорошно отмиране на болестта.

Страшните сънища според него предупреждават за прилива на кръв в главата. Ако ви се е присънилото ви се чудовище свидетелства за проблеми в работата на червата или черния дроб…

Едни от „най-приказливите” сънища са свързаните с вода. Често сънувате вода във всичките й въплъщения – от чаша и кладенец до фонтан и океан? Значи имате сериозни основания да се замислите за здравето си.

Според учените жадното пиене на вода насън може да говори за нарушения в нивото на захарта в кръвта и може би за преддиабетно състояние.

Ако насън често потъвате и не можете да изплувате на повърхността, не е изключено да имате полипи в носа или начална фаза на хемороиди. Впрочем всичко може да се припише и на това, че в спалнята ви въздухът е прекалено сух или е задушно. В този случай проблемът може да разреши овлажнител за въздух и отворен прозорец през нощта.

Ако сънувате, че спите в локва и постоянно се намирате в някаква мокра среда, отидете на ендокринолог, защото по този начин често заявяват за себе си проблеми с щитовидната жлеза.

Да сънувате, че спокойно и бързо летите над чисто езеро, красива река или море, е много хубав сън, свидетелстващ, че вашият организъм се намира в пика на физическото си здраве. Къпането в мръсна вода е признак за надигаща се депресия и униние, на душевно объркване. В такъв случай спешно започнете да се глезите по всякакъв възможен начин.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.