https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Сандвич със сирене – модерната класика

0

Сандвич със сирене – това не е просто закуска, а основополагащ фактор на нашата идентичност

sirene Той е рожба на неизбледняващия спомен от детството за онзи комат топъл хляб с разтопило се масло и натъпкано сирене, чийто вкус все ви се изплъзва.

Уж всички знаем как се прави сандвич със сирене, но не е така. Какво сирене? Нарязано или настъргано? Искате нещо фриволно и новаторско? Или залагате само на доказани комбинации?

Много малко сирена са подходящи за сандвич, ако не искате да е восъчно сух или пък лепкав. В сандвича нямат място ронливите и меките сирена (те са за салата). Не са добър вариант и сините сирена, бри и всякакви лигави и смрадливи сирена, които трябва да се държат запечат тани в оловен контейнер в хладилника, за да няма кавги със съседите. Пармезан и халуми, разбира се, също не са сандвичови сирена.

Всякакви плодови или билкови сирена априори са дисквалифицирани, защото те са престъпление срещу Създателя.

Моцарелата е подходяща за топли сандвичи. В студени тя е каучуков, леко зърнест натрапник с оскъден млечен аромат. Крема сиренето пък върви единствено с пушена сьомга.

Ако добавите майонеза, намажете сместа равномерно на хляба. Сандвич с настъргано сирене, което не е споено с майонеза или масло, е кошмар. Виждали сте сигурно как след посягане към шведската маса парченца сирене от такъв сандвич се посипват по ризата ви, а подът е покрит с бели хлъзгави стърготини. Резените са за предпочитане.
Те осигуряват пълно покритие на хлебчето от кора до кора, пише „Здраве без лекарства“. Но ако са дебели над 5 мм, са ужасни.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.