https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Самозапалване на хора – какви са обясненията?

0

Самозапалване на хора – какви са обясненията?

samozapalvane
Самозапалване на хора – какви са обясненията?

Учени твърдят, че запалването може да стане при съединяване на някои химични елементи, които се образуват в тялото, но това звучи невероятно. Има и хипотеза, наречена „ефектна свещта“.

Според нея жертвите получават обгаряне втора или трета степен на малък участък от тялото, изпадат в шок и в несвяст. През това време мазнините в тялото започват бавно да горят.

Друга хипотеза гласи, че в тялото се отделят леснозапалими газове и мазнини, които са в по-голямо количество при пълните хора.

През XIX век много популярно е обяснението, че телата на пияниците са толкова спиртосани, че може да пламнат и от цигара. Има и теория, че пламъкът се дължи на реакция на водорода и кислорода на клетъчно ниво в човешкото тяло. При нея се отделя топлина, достатъчна да превърне костите в бяла пепел. Други теории обясняват явлението с кълбовидни мълнии, магнитни сили и дори с експлозия на метан в червата.

Като причинител на самозапалването се сочат и полтъргайсти, неизследвани свойства на човешкия организъм и необикновени умения на някои хора.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.