4 важни правила, които ще ви помогнат да се самоизлекувате

За да се самоизлекувате, и за да се почувствате по-добре, трябва много добре да запомните и да приложите тези четири важни и ефикасни правила

самоизлекувате
4 важни правила, които ще ви помогнат да се самоизлекувате

1. Разполагате със сили да се самоизлекувате

Във физическото тяло са заложени механизми за самоизцеление, то е снабдено със защитна система, която не пропуска външни и вътрешни причинители на болести. Устройството на тялото предвижда процес на саморегенерация, създавайки ежедневно нови клетки. Можем да спрем този процес само ако не вярваме в тази способност и не даваме на тялото си това, от което има нужда: почивка, добро хранене и натоварване.

2. Само Вие можете да се самоизлекувате

Никой няма да го направи вместо вас. Това е лично пътешествие в самопознанието и духовната еволюция. Никой не може да изпита вашите емоции, да разбере как работи умът ви и да създаде вашите мисли. Другите могат да ви помогнат да отсеете неподходящите модели, но вие и само вие можете да ги промените.

3. Първо излекувайте душата, а след това – ума и тялото

Душата, умът и тялото имат различни нужди и ако получават всичко необходимо, ще са здрави. Изцелението възстановява връзката между душата, ума и тялото. Докато медицината работи преди всичко с тялото, божественото изкуство за изцеление ни напомня за необходимостта да започнем с душата, защото тя е източникът на нашето съществуване. А какви са потребностите на душата? Да живее в радост и със смисъл, да се развива, да расте и изразява подбудите си посредством мисли, думи и постъпки.

4. Лекува само любовта

Енергията на любовта е с невероятна лечебна сила. Изпратена от вас към всяка част на тялото, където има болка или нарушения в работата, любовта е изпълнена с обновяващата сила на душата и ума. В ума настъпва изместване на вниманието от откриването на проблема към търсенето на решение, а душата „вижда” болното място и го подхранва с безусловна любов. Това чувство живее в настоящето – именно там, където става изцелението, а не в миналото или бъдещето.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.