Сами ли сме виновни за собствените си проблеми?

Генната психология доказва, че редица проблеми, с които се сблъскваме в живота си, се предават по наследство

проблеми
Невъзможно е да се борим самостоятелно с тези негативни програми. Нужна е помощта на специалисти. Но далеч невинаги за нашите неприятности са виновни предците ни. В много случаи, без дори да забележим, буквално привличаме несгодите – с мислите, постъпките, емоциите си…

НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИ

За начало нека изясним откъде черпим неприятностите. Оказва се – отвсякъде! Песимистични филми и книги, криминални новини, неуредици в личния живот. Понякога дори и заради лошата дума от  колега – ето от какво се състои светът на не особено удачния субект. Всяка чужда беда, която човек е почувствал, всяка ситуация, в която той се включва емоционално, залага дадена негативна програма. А щом има фундамент, бъдете спокойни – рано или късно върху него ще израсне огромен проблем

Съчувствали сте на съседката, която е съкратена от работа, независимо че е прекрасен специалист?

И едновременно с това сте направили обобщаващи изводи, че началството винаги е несправедливо и всеки подчинен може да се окаже на мястото на вашата позната? Е, какво, скоро и вие ще имате възможност да се убедите в това от личен опит. Защото именно така работи механизмът на негативното самопрограмиране. Човек „премерва“ върху себе си чуждите беди, но не търси собствен изход от ситуацията, а само предварително трепери, че всеки момент ще попълни редиците на потърпевшите.

В същото време, не бива да се забравя, че всеки неуспех е шанс да променим живота си към по-добро, да разберем какво ни пречи да бъдем щастливи и успели и да премахнем откритата преграда. Освен това нерядко под маската на неуспехи всъщност се крие усмивката на фортуна: уволненият още на следващия ден е поканен на много по-изгодна длъжност, а изоставената дама след месец открива възлюбен, в сравнение с когото доскорошният й избраник е обикновена сива посредственост.

Случва се постоянно, но само при условие, че при всеки удобен случай не се потапяте в бездната на отчаянието, а възприемате неуспехите като уроци на съдбата.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.