https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Искате да вбесите събеседника си? Направете ЕТО ТАКА!

0

Ако искате да вбесите събеседника си, или ако се чудите какво би вбесило хората допълнително, прочетете следващите редове

вбесен
Искате да вбесите събеседника си? Направете ЕТО ТАКА!

НЕ ГЛЕДАТЕ СЪБЕСЕДНИКА СИ В ОЧИТЕ

Ако, когато разговаряте, гледате където и да е, не и в очите на човека, с когото говорите, създавате усещане, че го лъжете. Естествено, не е необходимо постоянно да хипнотизирате човека отсреща с поглед – съсредоточавайте се в очите му само във важните моменти от разговора, но не отделяйте поглед от лицето му. По този начин ще убедите събеседника си, че е важен за вас, и вербалното общуване ще бъде наистина смислено.

ВИСОКОМЕРНИ СТЕ

Дори и да чувствате превъзходството си над някого, явната демонстрация на това не ви прави чест. Високомерието дразни и кара хората да избягват общуване с вас. На кого е приятно, ако го гледат отвисоко? Научете се да общувате с хората като с равни – всеки човек има достойнства, които вие не притежавате. Ако запомните този факт, околните ще престанат да странят от вас.

НЕ ДЪРЖИТЕ НА ДУМАТА СИ

Това е най-прекият път към създаване на негативно впечатление.
Този, на когото сте обещали нещо и не сте го изпълнили, престава да ви възприема на сериозно. След като веднъж сте изгубили доверието му, е много трудно да го възстановите. Така че, преди да дадете някакво обещание, много внимателно помислете дали сте в състояние да го изпълните и дали няма да подведете човека насреща. Впрочем честният отказ е много по-достоен отговор, тъй като така спестявате напразните очаквания.

КЛЮКАРСТВАТЕ

Клюките, разбира се, винаги разнообразяват разговора, но никой не обича клюкарите – дори и тези, които ги слушат. Когато започнете да разпространявате слухове, рейтингът ви стремително започва да пада, а вие губите доверието на околните, пише „За жената“. Причините за това са няколко: първо, непроверената информация води до заблуди и неловки ситуации, и второ, този, който ви слуша да сплетничите за другите, се опасява, че рано или късно ще стане обект на вашето клюкарстване. Така че споделяйте само проверена информация и не обсъждайте нашироко чуждия частен живот.

Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.